Свинина — найбільш легкозасвоюване м'ясо після баранини, а свинячий жир набагато менш шкідливий, порівнюючи з яловичим для серця й судин. Ще однією відмітною особливістю свинини є високий вміст вітамінів групи B, чим не можуть похвалитися ні яловичина, ні баранина. Молодим мамам рекомендують вживати в їжу свинячі ніжки, позаяк м'ясо з цієї частини свинячої туші сприяє виробленню грудного молока.
Харчова цінність і хімічний склад свининивгору
Харчова цінність
вітаміни
Калорийность
227 кКал
Білки
15,47 гр
Жири
23,4 гр
Зола
0,67 гр
Вода
59,75 гр
Холестерин
80 мг
Насичені жирні кислоти
7,5 гр
Вітамін В1 (тіамін)
0,319 мг
Вітамін В2 (рибофлавін)
0,251 мг
Вітамін В5 (пантогенова)
0,625 мг
Вітамін В6 (піридоксин)
0,574 мг
Вітамін В12 (кобаламіни)
0,38 мг
Вітамін Е (ТЕ)
0,37 мг
Вітамін PP (ніацин)
4,662 мг
Холін
59,7 мг
Макроелементи
Мікроелементи
Кальцій
15 мг
Магний
16 мг
Натрій
81 мг
Калій
242 мг
Фосфор
141 мг
Залізо
0,91 мг
Цинк
2,5 мг
Мідь
80 мкг
Марганець
0,01 мг
Селен
22 мкг
Інформація для замовлення
- Ціна: Ціну уточнюйте